Apartmani Dan Dar

Dan Dar apartmani na Dojranskom jezeru.

Od ovog leta, Benzinska stanica u Dojranu biti opremljena i sa plinom. NOVOST !!! GRANICNI PRELAZ NA DOJRANU JE OTVOREN 24H ! NOVO !!!  Od skora je otvoren Novi autoput do Dojrana. Napomena : Zbog trenutno slabe signalizacije,  preporucujemo da koristite stari put za Dojran ( Na 145 km autoputa skretanje za Dojran i Udovo ..i posle pratite putokaze za Dojran     

Kompleks apartmana Vila Dan Dar ima 33 apartmana. Svi apartmani su opremljeni sa klimom,TV,bezicni internet, kupatilom.Vila ima svoj parking. U sklopu vile i novootvoreni nacionalni restoran Makedonske kuhinje.

Apartmani su otvoreni 365 dana u godini.

Na manje od 1000 metara od privatne plaze.

Mapa i kako doci do nas : ( Pogledajte ovde:)

KOORDINATE ZA GPS : GEOGRAFSKA SIRINA : S 41.2247950

GEOGRAFSKA DUZINA : I 22.6995809

Doktor opste prakse na raspolaganju tokom celog dana.

Apartmani Dan Dar

parking-pod-nadzorom premociste-na-dojranu parking-ispred-vile dojran-smestaj dojran-plaza restoran-dan-dar smastaj-ana-dojranu dojran-apartmani-3 dojrancene-smestaja apartmani-dojran apartmani-sa-bazenom cene-smestaja-dojran

Dojransko jezero, idealno mesto za prenociste na putu ka Grckoj !!

Novo !!!   Granicni prelaz otvoren 24h !!!

Vazna informacija !

Od ovog leta,  Benzinska stanica u Dojranu biti opremljena i sa plinom..

Dojransko jezero je najmanje tektonsko jezero u Makedoniji. Smeštenoje na jugoistoku Makedonije, sa površinom od 43,1 km². Zapadni deo jezera pripada Makedoniji a istočni, Grčkoj.
Nivo Dojranskog jezera nalazi se na nadmorskoj visini od 148 metara. To je plitko jezero, sa najvećom dubinom od oko 10 m. Dojransko jezero je poznato kao raj za zaljubljenike u ribolov (one sa dozvolom, naravno), tako da se tamo često održavaju državna i međunarodna takmičenja u ovom sportu.

O nastanku Jezera postoji veci broj legendi.Najlepsa je ona o lepoj Dojrani, koja je punila vodu sa jedne cesme u blizni dojranskih polja. Prenoseci predanje sa kolena na koleno, stariji zitelji ovog gradica, u kome, zbog blizine Egejskog Mora, udaljenog svega 60-tak kiometara od Dojrana, vlada sredozemna klima, pricaju da je jednoga dana, devojka sa svojim drugaicama sisla do cesme. Dok se devojci krcag punio vodom, naisao stasiti mladic, po imenu Labinu koga se ona zagledala, zaljubila i zaboravila da zatvori cesmu. Ubrzo je pocela da pada i kisa, a pljusak je trajao danima, sve dok se polje potpuno nije napunilo vodom i stvorilo Dojransko Jezero.

Prema drugoj legendi, tu je odjednom nastao izvor. Na proplanku koji gleda na dolinu živela je devojka po imenu Dojrana. Ona je bila prelepa i u nju su bili zaljubljeni mnogi mladići, ali na njenu nesreću i turski vojskovođa – veliki Kaimakan. Lepa Dojrana nije mogla ni da zamisli da bude turska nevesta. No Kaimakan nije odustajao tako lako. Pratio je svaki njen korak. Dojrana se našla u beznadežnoj poziciji, i konačno se odlučila na najtragičniji potez, da ne bi pala u Kaimakanove ruke, sama se bacili u novonastali izvor. Voda je prihvatila njeno nevino telo i iz žalosti poplavilo celu dolinu i stvorilo današnje jezero, koje nosi njeno ime.

To su predanja, a istorija kaze da je ono najmanje od tri makedonska prirodna jezera. Oko njega se nalaze planina Belasica, sa makedonske strane i planina Krusa, sa grcke. Jedna trecina Jezera, koje je tektonskog porekla i koje je ostatak nekadasnjeg tri puta veceg i dubljeg Peonskog Jezera, pripada Grckoj

 

Leto na Dojranu

Dojransko Jezero

bazen-na-dojranskom dojran-apartmani-2 dojran-jezero restoran-dan-dar dojran-apartmani

Pogledajte na mapi kako do Dojranskog jezera

Marsal Tito bb
Nov Dojran
Makedonija
kontakt@apartmanidan-dar.com.mk

APARTMANI DAN DAR DOJRANSKO JEZERO smestaj na Dojranu